Postup přípravy receptu Jelení kýta na italský způsob:
Odleželé, odblaněné a dobře omyté maso nakrájíme na silnější plátky (asi 3 cm) nebo větší kostky. Osolíme, posypeme mletou paprikou a obalíme v mouce. Na rozehřátém oleji rychle opečeme ze všech stran a vyjmeme. Do oleje vložíme připravenou oloupanou a na kostičky nakrájenou zeleninu i cibuli, přidáme rozetřený česnek a podusíme 5 minut. Potom přilijeme víno a přidáme nakrájená rajčata. Osolíme a opepříme, vložíme zvěřinu a koření (bazalku, tymián, bobkový list) a přikryté dusíme v troubě doměkka. Při podávání urovnáme na mísu nejprve zeleninu, navrch dáme plátky nebo kousky zvěřiny, posypeme sekanou petrželkou a ozdobíme tenoučkými, dlouhými proužky citrónové kůry. Podáváme s různými bramborovými přílohami a brusinkovým kompotem.