Použité suroviny receptu Jelení ragú v jalovcové omáčce:
600 g jeleního masa
| 4 lžíce olivového oleje
| 4 lžíce medu
| 10 jalovčínek
| 4 bobkové listy
| 500 ml červeného vína
| 300 ml slepičího vývaru
| dle chuti: alpská sůl a pepř
| 1/4 lžičky mletého hřebíčku
| 500 g mrkve
| 400 g halušek
| 1 lžíce másla
Postup přípravy receptu Jelení ragú v jalovcové omáčce:
Maso omyjeme a osušíme. V kastrolu rozehřejeme olej a maso na něm prudce opečeme. Přidáme nejprve med a necháme ho zčásti zkaramelizovat, pak vetřeme rozdrcené jalovčínky spolu s bobkovým listem, přelijeme vínem a slepičím vývarem. Dusíme pod poklicí asi 90 min., občas zamícháme. Osolíme, opepříme a ochutíme mletým hřebíčkem. Mrkev nahrubo nakrájíme, pak vaříme 4-7 min. v malém množství osolené vody, scedíme a prolijeme studenou vodou. Halušky uvaříme podle návodu na obalu. Scedíme a prolijeme studenou vodou. Pak je spolu s mrkví opečeme na másle a přisolíme. Ragú rozdělíme na talíře s haluškami a mrkví.
Fotky receptu Jelení ragú v jalovcové omáčce:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!