400 g cukru moučky
| 1 ks vanilkový cukr
| 5 ks vajec
| 300 g hrubé mouky
| 600 g oloupaných jablek
| 100 g mletých ořechů
| 100 g rozinek
| 3/4 balíčku kypřícího prášku
| tuk
| mouka
| 80 g ztuženého tuku
| 110 g čokolády na vaření
Postup přípravy receptu Jemný jablečný koláč:
Celá vejce ušleháme s cukrem moučkou, vanilkovým cukrem a s práškem do pečiva. K této směsi střídavě po lžících přidáváme prosátou mouku a nastrouhaná jablka. Přimícháme rozinky a mleté ořechy, těsto vlijeme na plech vymazaný tukem a vysypaný moukou, povrch těsta urovnáme stěrkou a upečeme v troubě vyhřáté na 180 °C. Tuk a čokoládu na vaření rozpustíme ve vodní lázni, nalijeme jako polevu na koláč a necháme vychladnout.
Fotky receptu Jemný jablečný koláč:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!