1,5 l vody
| 350 g rybího masa
| 100 g jiker
| 1 ks cibule
| 150 g kořenové zeleniny
| 150 g květáku
| 1 lžíce zmrazeného hrášku
| 2 lžíce krupice
| 1 lžíce másla
| několik zrnek celého černého pepře
| špetka strouhaného muškátového oříšku
| kousek celerové nati
| trocha citronové šťávy
| sůl
Postup přípravy receptu Jikrnačka s květákem:
Omyté rybí maso, oloupanou cibuli a očištěnou kořenovou zeleninu a květák dáme vařit do osolené vody s pepřem a muškátovým oříškem. Květák po 10 minutách vyjmeme a zbytek vaříme ještě asi 6 minut. Jikry uvaříme v osolené vodě zvlášť. Ve druhém hrnci na rozehřátém másle krátce opražíme krupici. Přecedíme na ni mírně vychladlý vývar z ryb a zeleniny a za častého prošlehávání metlou uvedeme polévku do varu. Přidáme hrášek a kukuřici a společně vaříme asi 8 minut. Mezitím rybí maso pečlivě vykostíme a nakrájíme na kousky, jikry rozmačkáme vidličkou. Kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme na nudličky, květák rozebereme na malé růžičky a s masem i jikrami dáme zpět do polévky. Jikrnačku s květákem povaříme ještě asi 5 minut, nakonec do polévky vsypeme nakrájenou celerovou nať a podle chuti do ní můžeme nakapat citronovou šťávu.
Fotky receptu Jikrnačka s květákem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!