Vložil: | Lincey |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 75 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 27 |
|
|
Použité suroviny receptu Jitrnicový prejt:
vepřový kořínek (srdce, plíce)
| 250 g laloku/bůčku
| 120 g vepřových jater
| 2 žemle
| trocha majoránky
| trocha drceného pepře
| trocha nového koření
| 1-2 stroužky česneku
| špetka zázvoru
| sůl
| 4 lžíce polévky
| 30 g sádla
Postup přípravy receptu Jitrnicový prejt:
Vepřový kořínek a kousek laloku nebo bůčku uvaříme. Vařené maso nasekáme na velmi jemno (můžeme i semlít), dáme do mísy přidáme syrová nasekaná vepřová játra, vo vodě nebo v polévce z vepřového masa namočené prolisované žemle, trochu majoránky, drceného pepře, soli, nového koření, zázvoru, se solí utřený česnek a trochu polévky. Směs dobře promícháme, dáme do sádlem vymazaného pekáče a pečeme půl až 3/4 hodiny. Jako příloha - lze použít brambory.
Fotky receptu Jitrnicový prejt:
Fotky vložil: Natural,Marci7,kacice,Torta,alenab,lemurka,evulaS33