Postup přípravy receptu Kachna na víně s rozinkami:
Kachnu osolíme a opepříme uvnitř i na povrchu, vložíme do pekáče, obložíme mrkví i cibulí, které jsme pokrájeli na kolečka, a pečeme. Při pečení kachnu na tučných místech propícháme, aby tuk lépe vytekl, kachnu přeléváme štávou, podléváme vývarem a ke konci přidáme pokrájená rajčata. Zvlášt si připravíme na oblohu: malé cibulky , oloupané a v celku, podusíme na oleji, po 10 minutách přidáme spařené rozinky, zalijeme 3 lžícemi vína a trochou vývaru a podusíme je. Ve zbývajícímm víně s trochou vývaru rozmícháme mouku, povaříme. Hotovou kachnu přeložíme na mísu, obložíme cibulkami s rozinkami, štávu od pečení smícháme s vinnou omáčkou a přidáme .