Kachní prsa očistíme a kůži jemně nařízneme na čtverečky. Svaříme 1 dcl vody s medem a kořením a směsí přelijeme kachní prsa, osolíme a necháme 2 hodiny odležet, nejlépe přes noc. Jarní cibulku včetně natě nakrájíme na třícentimetrové špalíčky, papriky bez jádřinců na proužky. V rozpálené pánvi začneme nasucho opékat okapaná prsíčka kůží dolů (pustí sádlo) a pokračujeme za občasného obracení na mírném plameni 10 minut. Vyjmeme a dáme stranou. Plamen zesílíme, přidáme zmrazenou zeleninovou směs Findus Wok Vietnamese a za stálého míchání smažíme 3 minuty. Přidáme všechny ingredience (i marinádu z prsou), povaříme a vmícháme jarní cibulku. Na talíř, do věnce z vařených nudlí dáme zeleninu a prsa nakrájená na plátky ozdobně rozložíme navrch.
Dobrá rada: Máme-li doma zbytek pečené kachny, můžeme ji použít místo prsou s tím, že její kousky vmícháme přímo do zeleniny.
Zdroj:
Findus