Omytou kachnu uvnitř potřeme solí. V kastrolku si rozpustíme máslo a přimícháme bazalku a majoránku. Kachnu vložíme do pekáče a potřeme ochuceným máslem. Kolem rozložíme očištěnou a drobně pokrájenou cibuli, mrkev a petržel. Vše zalijeme pivem a nakonec kachnu posypeme na kostičky nakrájenou slaninou. V horké troubě pečeme zvolna přikryté do poloměkka. Podle potřeby podléváme trochou vody. Před dopečením odkryjeme a pečeme dozlatova. Hotovou kachnu vyjmeme a naporcujeme. Šťávu přecedíme, ale můžeme nechat i se zeleninou pokud chceme. Porce kachny na talíři šťávou přelijeme. Kachna po staročesku se podává s houskovým knedlíkem a zelím.
Fotky receptu Kachna po staročesku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!