Postup přípravy receptu Kachní prsa na zázvoru, pórku a s mandlemi:
Kachní prsa zbavíme kůže, vykostíme a očistíme. Nakrájíme je přes vlákno na tenké plátky, které obalíme v solamylu. Vmícháme nastrouhaný závor, chilli koření, sůl, víno a sójovou omáčku. Takto naložené maso necháme v chladu rozležet.
Mandle spaříme, sloupneme a podélně pokrájíme. Pórek omyjeme, nakrájíme na špalky asi 4 cm silné, které podélně usekáme na nudličky. Vývar promícháme s trochou solamylu.
Na oleji zprudka opečeme malé plátky masa z obou stran dorůžova. Do výpeku přidáme jednu lžíci oleje, na kterém krátce orestujeme cibuli a pórek. Vmícháme mandle, podlijeme malým množstvím vývaru a krátce povaříme.
Horkou zeleninu s omáčkou rozdělíme na porce a poklademe plátky kachních prsou.