Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 25.11. 2024
Dnes má svátek Kateřina
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kachní prsa s čerstvým špenátem a nočky

fotka Kachní prsa s čerstvým špenátem a nočky
Vložil:
Porcí:2
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení:  ++++++++__
Počet hodnocení: 8

Použité suroviny receptu Kachní prsa s čerstvým špenátem a nočky:

1 bal. kachních prsou s kůži  | 2 lžíce másla  | 1 žloutek  | 5 str. česneku  | 100 g hl. mouky  | 500 g čerstvého špenátu  | 400 g vařených brambor  | 2 lžíce oleje  |  sůl a pepř

Postup přípravy receptu Kachní prsa s čerstvým špenátem a nočky:

Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a rozmačkáme. Špenát zbavíme stopek, omyjeme a necháme okapat. Asi 100 g listů oddělíme, spaříme vařící vodou a jemně usekáme. Ty použijeme do bramborových noků. Ostatní špenát necháme zatím stranou. Česnek oloupeme, jeden stroužek prolisujeme a zbývající nakrájíme na jemné plátky.
Kachní prsa s kůží očistíme a osušíme. Rozkrojíme napůl a zbavíme hrudní kosti. Kůži neodstraňujeme, pěkně do ní vetřeme sůl a opepříme. Potom na rozpáleném oleji maso zprudka opékáme nejdříve kůží dolů, dokud nezezlátne. Prsa obrátíme a již jenom krátce necháme zatáhnou. Maso i s výpekem přendáme do zapékací mísy, vložíme do předtopené trouby a asi 20 minut necháme dopéci.
Z rozmačkaných brambor, osolené mouky, žloutku, prolisovaného česneku a spařeného špenátu vypracujeme těsto. Z něho tvoříme rukou malé šištičky - nočky, které vkládame do vařící vody. Jakmile nočky vyplavou na povrch, vodu slijeme.
V kastrolu rozpustíme máslo, na kterém zpěníme plátky česneku. Vmícháme čerstvý špenát a jen krátce orestujeme na mírném ohni. Osolíme a opepříme.
Kachnu rozdělíme na porce, obložíme orestovaným špenátem, přidáme nočky a vše zalijeme vypečenou kachní šťávou.


Fotky receptu Kachní prsa s čerstvým špenátem a nočky:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Kachní prsa s čerstvým špenátem a nočky
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !