Postup přípravy receptu Kachní prsa se sladkokyselou omáčkou:
Kachní prsa očistíme, omyjeme, osušíme a do kůže vetřeme sůl. Tymián rozetřeme s trochou oleje a čerstvého drceného pepře. Směsí potřeme stranu prsou bez kůže. Maso necháme v chladu rozležet. Šalotku oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. V pánvi rozpálíme olej, na který vložíme kachní prsa nejdříve kůží dolů a pečeme asi 6 - 8 minut. Potom je otočíme a zvolna dopečeme. Hotové maso vyjmeme a uchováme na teple.
Na výpeku orestujeme nakrájenou šalotku, přidáme lžíci medu, necháme zkaramelizovat a podlejeme vínem. Jakmile se víno odpaří vmícháme vývar a krátce povaříme. Omáčku rozmixujeme do hladka a podle potřeby dochutíme solí a citronovou šťávou.
Kachní prsa nakrájíme na plátky, rozdělíme na porce, přelejeme sladkokyselou cibulovou omáčkou a podáváme.