Postup přípravy receptu Kachní prsíčka s pomerančem v listovém těstě:
Kachní prsa osolíme a opepříme. Potom je naložíme alespoň na 2 hodiny do marinády.
Pomeranč omyjeme, kůru nastrouháme a šťávu zbavíme jadérek. Kůru i šťávu promícháme se zakysanou smetanou, osladíme medem, vložíme kachní prsa a marinujeme.
Prsa vyjmeme z marinády a důkladně osušíme. Potom je opékáme na oleji, nejdříve kůží dolů, asi po 5 minutách na každé straně. Odložíme na ubrousek a necháme vychladnout.
Listové těsto vyválíme na dva stejně velké, tenké pláty, do kterých vychladlá prsa zavineme. Potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme hrubou solí a v předtopené troubě pečeme ještě asi 25 minut.
Výpek z kachních prsou lehce zaprášíme moukou, podlijeme vývarem a krátce povaříme. Vzniklou šťávu podle potřeby osolíme a opepříme.
Upečená kachní prsa nakrájíme na porce a podáváme s bramborovou kaší. Mastíme kachní šťávou.