Použité suroviny receptu Kapr na špeku po alsasku:
1,5 kg kapra
| 200 g slaniny
| 60 g másla
| 2 dcl bíléo vína
| 2 krajíce tvrdého chleba
| sůl a pepř
Postup přípravy receptu Kapr na špeku po alsasku:
Kapra vykucháme a rozdělíme na dvě podélné části. Na dno pekáče rozložíme kousky másla a krajíčky tvrdého chleba. Na ně položíme kůží dolů obě poloviny kapra.
Slaninu nakrájíme na tenké plátky, položíme na rybu, osolíme a opepříme.
Pečeme v předehřáté troubě, jakmile se máslo začne škvařit, podlijeme ho vínem. Několikrát poléváme vypečenou šťávou dokud maso nezíská zlatavou barvu (cca 40 minut).
Fotky receptu Kapr na špeku po alsasku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!