Postup přípravy receptu Kapusta zapečená v těstíčku:
Kapustu očistíme a nakrájíme na proužky. Uzené maso nakrájíme na kostky. Česnek oloupeme a utřeme se solí. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno, slaninu nakrájíme na nudličky. Na rozehřátém tuku nebo oleji lehce opečeme slaninu, přidáme cibuli a necháme ji zeskovatět. Přidáme kapustu, podlijeme trochou vody a podusíme. Až bude kapusta měkká, zaprášíme ji lehce moukou, přidáme česnek utřený se solí, drcený kmín a špetku mletého muškátového oříšku. Nakonec vmícháme uzené maso. Kapustovou směs dáme do vymazané a strouhankou vysypané zapékací nádoby a zalijeme připraveným těstíčkem - z vajec, mléka a mouky připravíme řidší těstíčko, které mírně osolíme, ochutíme špetkou strouhané citrónové kůry a necháme krátce odstát. Zapékací nádobu s kapustovou směsí vložíme do rozehřáté trouby a při teplotě 200 st. C zapékáme asi 30 minut, až těstíčko získá načervenalou barvu. Kapusta zapečená v těstíčku se podává s vařenými brambory.