Postup přípravy receptu Kapustový nákyp s klobásou:
Rýži propláchneme studenou vodou, zalijeme v hrnku dvojnásobným množstvím vody, osolíme a pod pokličkou uvaříme doměkka /můžeme použít i sáček s předvařenou rýží a uvařit ho podle návodu na obalu/. Kapustu očistíme, zbavíme velkých košťálů, rozkrojíme na větší kusy a v hrnci vaříme v osolené vodě doměkka. Měkkou kapustu scedíme, necháme okapat a nakrájíme na nudličky. Klobásu nakrájíme na kostičky, na pánvi osmažíme dorůžova na lžíci oleje. Zbytek oleje rozehřejme v kastrolku, přidáme mouku a usmažíme světlou jíšku, zředíme ji mlékem, osolíme a opepříme. Omáčku krátce povaříme, necháme trochu zchladnout a vmícháme do ní žloutek. Pekáček vymažeme olejem a vysypeme strouhankou. Do pekáčku rovnáme ve vrstvách kapustu, každou vrstvu posypeme klobásou, pokryjeme vrstvou rýže a pokapeme omáčkou. Poslední vrstvu tvoří kapusta. V rozehřáté troubě zapékáme asi 35 minut při teplotě 200 st. C. Kapustový nákyp s klobásou podáváme s vařenými brambory nebo s bramborovou kaší.