250 g ořechů
| 1 tuk (nejlépe Hera)
| 250 g cukru krystal
| 1 slazené kondenzované mléko (Salko)
| asi 30-50 g tuku (Omega)
| 1 čokoláda na vaření
| 1 lžíce kakaa
| 1 lžíce moučkového cukru
Postup přípravy receptu Karamelové tyčky:
Cukr upálíme na karamel, přidáme nasekané ořechy a ještě chvilku popražíme. Přidáme rozpuštěnou Heru, nalijeme Salko a vaříme asi 7 minut. Směsí naplníme oplatky (vystačí na 3 obdélníkové), přikryjeme druhou oplatkou a zatížené necháme do druhého dne. Polijeme polevou, kterou jsme získali rozpuštěním surovin. Po ztuhnutí polevy můžeme krájet na tyčky velikosti asi 1x3 cm - nejlépe zubatým nožem.
Dobrá rada: Polevu lijeme na tu stranu oplatky, které byla vespod a nedáváme polevu příliš horkou. Tím zabráníme prohnutí oplatek.
Fotky receptu Karamelové tyčky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!