150 g krystalového cukru
| 2 dcl vody
| 5 ks vajec
| 250 g hladké mouky
| 2 lžičky jedlé sody
| 200 g krystalového cukru
| 1/2 kg tvarohu
| 250 g ztuženého tuku
| 150 g práškového cukru
| vanilkový cukr
Postup přípravy receptu Karamelový tvarožník:
Karamel připravíme tak, že 150 g cukru zalijeme 2 dcl vody a upražíme na karamel a necháme vychladnout. Těsto připravíme z 200g krystalového cukru, který utřeme s 5 žloutky a po lžičkách přidáváme karamel. 250 hladké mouky smícháme s 2 lžičkami jedlé sody a přidáme žloutky. Nakonec zlehka vmícháme sníh z 5 bílků. Dáme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Pečeme cca 20 minut.
Na krém utřeme do pěny 1/2 kg tvarohu, 250 g ztuženého tuku, 150 g práškového cukru, 1 vanilkový cukr. Upečený plát rozřízneme na dvě části a naplníme krémem. Karamelový tvarožník pak necháme ztuhnout.
Fotky receptu Karamelový tvarožník:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!