Vložil: | Veronik |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Kardinálské řezy:
4 bílky
| 90 g pískového cukru
| 30 g hladké mouky
| 30 g pískového cukru
| 1 vejce
| 2 žloutky
| 250 ml šlehačky
| 20 g moučkového cukru
| 2 lžíce instantní kávy
| 1 lžíce koňaku
| 2 plátky želatiny
Postup přípravy receptu Kardinálské řezy:
1. těsto: bílky vyšleháme dotuha a zašleháme cukr.
2. těsto: vejce a žloutky s cukrem ušleháme do husté pěny a lehce vmícháme mouku.
Krém: ušleháme šlehačku, přidáme cukr, koňak a kávu. Želatinu necháme nabobtnat ve studené vodě, pak v troše teplé vody rozpustíme a zamícháme do krému.
Plech vyložíme pečícím papírem a pomocí sáčku s hladkou trubičkou stříkáme na délku plechu střídavě 1. a 2. těstem pruhy vedle sebe tak, aby se dotýkaly. Na plech nastříkáme 2x5 pruhů. Pečeme při teplotě asi 150-160 °C. Upečené a prochladlé pruhy opatrně stáhneme nebo odřízneme z papíru. Spojíme krémem a necháme v chladnu několik hodin odležet - nejlépe přes noc. Je to důležité, aby korpus krémem zvláčněl.
Fotky receptu Kardinálské řezy:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!