Použité suroviny receptu Kávovo-šlehačková bábovka:
4 celá vejce
| 170 g cukru krupice
| 250 g polohrubé mouky
| 1 vanilkový cukr
| 1 prášek do pečiva
| 1 šlehačka (250 ml)
| z 1 malého citrónu šťáva
| 3-4 lžičky rozpustné kávy (Nescafe Espresso)
| mandle (nemusí být)
Postup přípravy receptu Kávovo-šlehačková bábovka:
Do mísy dáme celá vejce, cukr, vanilkový cukr a šlehačem (metlami) šleháme. Šlehačku ohřejeme a rozpustíme v ní kávu. K našlehaným vejcím přidáme mouku s práškem do pečiva a postupně přiléváme šlehačku s rozpuštěnou kávou. Zamícháme a přidáme šťávu z citrónu. Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme např. moukou. Těsto nalejeme a pečeme při 170 °C cca 45 minut.
Poznámka: do žlábků formy na bábovku jsem zkusila dát celé mandle, výsledek je výborný.
Fotky receptu Kávovo-šlehačková bábovka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!