Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 25.11. 2024
Dnes má svátek Kateřina
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Kefírový zákusek

fotka Kefírový zákusek
Vložil:
Porcí:12
Doba přípravy: 55 min
Hodnocení: Žádné hodnocení
Počet hodnocení: 0

Použité suroviny receptu Kefírový zákusek:

3 sklenice (2 dl) polohrubé mouky  | 2 sklenice cukru  | 1 vanilkový cukr  | 1/2 sklenice oleje  | 1 1/2 lžičky jedlé sody  | 2 lžičky kakaa  | 0,5 l kefíru  | poleva:  | 15 dkg moučkového cukru  | 12 dkg másla  | 2 lžíce kakaa  | 1 lžíce horké vody  | dle chuti rum

Postup přípravy receptu Kefírový zákusek:

Ze surovin vymícháme hladké těsto, které nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme cca 30 min (záleží na vaší troubě), po upečení necháme lehce vychladnout (já osobně po vytažení z trouby natírám tenkou vrstvou pikantní marmelády, nejlépe rybízovou či meruňkovou) a polijeme polevou - do rozpuštěného másla, přidáme cukr, kakao, horkou vodu, rum a pořádně mícháme, až je poleva hladká a lesklá.
Povrch můžeme posypat kokosem, strouhanými ořechy či mandlemi, které jsme nahrubo nasekali a nakrájíme na úhledné kousky, které můžeme dozdobit ještě šlehačkou.


Fotky receptu Kefírový zákusek:

Kefírový zákusek
Fotky vložil: Vlamape 
Hodnocení receptu Kefírový zákusek
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !