1 hrnek hladké mouky
| 1/2 másla
| 1 lžíce droždí
| dle potřeby švestky nebo jabka
| dle potřeby lískové oříšky
| dle chuti citrónová šťáva
| dle chuti skořice
| na potření: 1 vejce
| na ozdobu mandle
Postup přípravy receptu Kittlovské býgle:
Z mouky, másla a droždí vypracujeme bochánek, který necháme dobře vykynout. Z vykynutého těsta vyválíme pruhy asi 15 cm dlouhé a 10 cm široké. Pokryjeme je nadrobno nakrájenými švestkami nebo jablky, posypeme mletými lístkovými ořechy, skořicí a zakápneme citronem. Pruhy položíme na půl a po obou koncích zahneme. Potřeme šlehaným vajíčkem a zdobíme půlkami mandlí. Pečeme ve velmi horké troubě.
Fotky receptu Kittlovské býgle:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!