Použité suroviny receptu Koláč se zelím a klobásou:
700 g brambor
| sůl
| 250 g polohrubé mouky
| 2 lžíce krupice
| 2 vejce
| cibule
| 200 g paprikové klobásy
| 200 g sterilovaného bílého zelí
| 200 g sterilovaného červeného zelí
| 1 lžička drceného kmínu
| 1 snítka tymiánu
| tuk na formu
| mletý černý pepř
Postup přípravy receptu Koláč se zelím a klobásou:
Brambory důkladně omyjele a v osolené vodě uvaříme doměkka. Scedíme a necháme zchladnout. Oloupeme je a nastrouháme do mísy. Přidáme prosátou mouku, krupici, vejce a sůl. Vypracujeme vláčné těsto a necháme ho chvíli odležet. Těsto rozválíme na silnější plát a vložíme ho do vymaštěné koláčové formy. Těsto do formy vtlačíme, vytvoříme vyvýšené okraje a na dně ho propíchneme vidličkou. Cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Klobásy nakrájíme na silnější kolečka. Oba druhy zelí necháme okapat a pak jimi střídavě naplníme připravené těsto ve formě. Koláč poklademe pokrájenou cibulí a kousky klobásy. Posypeme ho kmínem, tymiánem, solí a pepřem. Vložíme do předehřáté trouby a při 170C pečeme kolem 50ti minut.
Fotky receptu Koláč se zelím a klobásou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!