Postup přípravy receptu Koláč z listového těsta s kysaným zelím:
Listové těsto rozdělíme na dvě části, rozválíme a jednu polovinu vložíme do vymazaného a moukou vysypaného plechu. Troubu rozehřejeme na 180 stupňů, zatímco se bude rozehřívat, připravíme si náplň.
Kysané zelí propláchneme, ještě trochu překrájíme na menší kousky a dáme odkapat. Nakrájenou cibuli osmažíme na oleji dozlatova, přidáme nakrájené (ne prolisované) stroužky česneku. Vegetariáni už nemusí přidávat nic, ostatní přidají nakrájené uzené, slaninu, měkký salám nebo šunku, podle chuti, a osmaží. Pak vypneme sporák, do směsi zamícháme zelí, promícháme a přidáme podle chuti sůl, pepř a mletou sladkou papriku.
První plát těsta potřeme lehce kečupem (nemusí být), na něj navršíme směs se zelím a přiklopíme druhým plátem těsta. Vrchní plát můžeme rozkrájet na díly, bude se lépe krájet po upečení. Můžeme a nemusíme pomazat vrch rozšlehaným vejcem. Pčeme asi patnáct minut, dokud těsto nezezlátne.