300 gr krůtí maso
| 2 ks cibule
| 1 lžíce oleje
| 80 ml bílé víno
| 2 lžíce máslo
| kari koření
| 4 kuličky celý barevný pepř
| citrónová kůra
| polohrubá mouka
| sůl
| 1 ks hlávkový salát
| zelená petrželka
| 1 ks žlutá paprika
Postup přípravy receptu Krůtí křídla po indicku:
Vykostěná krůtí křídla si omyjeme a osolíme. V pekáčku si rozehřejeme olej, přidáme na větší kostky nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Pak vložíme osolené krůtí maso. Přidáme barevný celý pepř, nastrouhanou citrónovou kůru, máslo a vše dle chuti posypeme kari kořením. Dáme péct do vyhřáté trouby na 170°C. Během pečení maso podlíváme bílým vínem. Hotové maso nakrájíme na kousky. Opereme si hlávkový salát. Petrželku a žlutou papriku nakrájíme. Šťávu v pekáčku zaprášíme polohrubou moukou, podlijeme trochou vody a povaříme. Pak ze šťávy vyděláme kuličky barevného pepře. Nakrájené maso vrátíme do šťávy a necháme prohřát. Maso obložíme hlávkovým salátem. Posypeme nakrájenou petrželkou a paprikou.
Fotky receptu Krůtí křídla po indicku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!