Krůtí maso omyjeme a rozkrájíme na menší kostky nebo na nudličky. Okurky oloupeme, podélně rozpůlíme a jadérka lžičkou odstraníme. Pak je nakrájíme na plátky. Z papriky rovněž odstraníme jádřinec a nakrájíme ji na proužky. Oloupeme cibuli a nasekáme ji na drobné kostičky. V hrnci rozehřejeme olej a maso na něm důkladně osmažíme. Přidáme okurky, cibuli a krátce podusíme. Pak nasypeme nakrájenou papriku a zalijeme ji vývarem. Přiklopíme pokličkou a necháme asi 20 minut dusit. Opranou petrželku nasekáme nahrubo a polovinu přidáme do směsi. Ochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou. Nakonec zjemníme smetanou, ve které jsme rozkvedlali solamyl a krátce ještě povaříme. Hotovou Ohnivou krůtí směs rozdělíme na talíře, posypeme zbývající zelenou petrželkou a podáváme s dušenou rýží nebo vařenými těstovinami.
Fotky receptu Krůtí ohnivá směs:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!