Použité suroviny receptu Krůtí prsa s jablky, brusinkami a slaninou:
400 g krůtích prsíček
| 4 plátky slaniny
| 4 lžíce másla
| 2 jablka
| 50 ml smetany
| 2 lžíce brusinek
| koření na steaky
| sůl a pepř
| vývar
Postup přípravy receptu Krůtí prsa s jablky, brusinkami a slaninou:
Krůtí prsa nakrájíme přes vlákno na kousky ve velikosti medailonků. Potom maso potřeme olejem a posypeme steakovým kořením. Jablka oloupeme, nakrájíme na osminky a zbavíme jádřinců.
Na horké pánvi orestujeme slaninu dozlatova. Potom ji vyjmeme, přidáme polovinu másla a jablka která necháme zkaramelizovat. Jablka vyjmeme a spolu se slaninou uchováme na teple.
Do pánve přidáme druhou polovinu másla, na kterém krůtí maso opečeme ze všech stran dorůžova.
Do výpeku /bez masa/ vmícháme brusinky a asi 3 minuty restujeme. Omáčku zředíme silným vývarem, zjemníme smetanou a krátce povaříme. Osolíme.
Fotky receptu Krůtí prsa s jablky, brusinkami a slaninou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!