Postup přípravy receptu Krůtí ražniči:
Omyté a osušené krůtí maso nakrájíme na kostky a papriku na silnější kousky. Střídavě je napichujeme na jehly nebo špejle, osolíme, opepříme a na horkém oleji opečeme ze všech stran. Potom ražniči vyjmeme a vložíme na talíři do předem vyhřáté trouby na 50 st. C - udržujeme v teple.
Do výpeku dáme 100 ml vývaru z bujónové kostky, přidáme prolisovaný česnek, osolíme, opepříme, chvíli dusíme a nakonec přidáme jemně nasekanou pažitku. Na druhé pánvi zpěníme máslo, přidáme zeleninu, podlijeme zbylým vývarem a dusíme asi 10 minut až bude zelenina měkká.
Krůtí ražnici podáváme s dušenou rýží, přelijeme ho česnekovým vývarem a obložíme dušenou zeleninou.