Vložil: | garole |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 12 |
|
|
Použité suroviny receptu Krůtí řízek v alobalu:
800 g krůtí prsa
| 30 g oleje
| 2 stroužky česneku
| 1 cibule
| 1/4 lžičky kari
| 1/2 lžičky drceného kmínu
| 1/4 lžičky drceného pepře
| 1 lžička vegety
| špetka majoránky
| sůl, lístky bazalky, alobal
| 12 menších brambor
Postup přípravy receptu Krůtí řízek v alobalu:
Krůtí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Po obvodu je mělce nařízneme a jemně naklepeme. Do oleje prolisujeme česnek, přidáme jemně nakrájenou cibuli, kari, vegetu, kmín,pepř a majoránku. Plátky masa potřeme směsí, dáme do misky a necháme odležet několik hodin v ledničce. Brambory omyjeme kartáčkem a rovněž je naložíme do směsi oleje a koření, odděleně od masa. Alobal vytřeme olejem, vložíme na něj několik bazalkových lístků a naložené maso. Stejným způsobem postupujeme také s bramborami. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180-200 stupních. Brambory vkládáme do trouby dříve než maso, pečeme je zhruba 45 minut. Maso pečeme pouze 15-20 minut.
Fotky receptu Krůtí řízek v alobalu:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!