250 g mražený špenát
| 100 g lučina
| 100 g parmazán
| 1 ks žloutek
| 4 ks krůtí plátek
| hladká mouka na obalení
| 2 lžíce olej
| 200 ml voda
| 1/2 ks kostka masoxu
| 4 lžíce brandy
| 200 ml smetana
| sůl, pepř podle chuti
| bazalka
Postup přípravy receptu Krůtí rolka se špenátem:
Mražený špenát necháme povolit a měkký pak smícháme s lučinou, strouhaným parmazánem a žloutkem. Maso omyjeme a naklepeme. Plátky osolíme, opepříme, potřeme špenátovou směsí a zavineme. Zpevníme párátky nebo špejlí a obalíme v mouce. Na hlubší pánvi rozpálíme olej závitky na něm ze všech stran opečeme. Podlijeme vývarem z bujónu a dusíme asi 20 minut až budou rolky měkké. Omáčku potom zjemníme smetanou a brandy a necháme ještě krátce povařit.
Krůtí rolky se špenátem rozdělíme na talíře, přilijeme omáčkou a posypeme sekanou bazalkou. Podáváme s bramborovou kaší nebo vařenými brambory.
Fotky receptu Krůtí rolka se špenátem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!