Kerblík opereme, osušíme a najemno posekáme. Krůtí řízky omyjeme, osušíme a podélně nakrájíme na 12 tenkých plátků. Pokapeme je 1 lžičkou citronové šťávy. Osolíme a opepříme. Kedlubny omyjeme, oloupeme, rozčtvrtíme a nakrájíme na tenké plátky. Brambory omyjeme a vaříme ve vodě 20 minut.
V kastrolu přivedeme k varu rostlinnou smetanu a vývar. Přidáme plátky kedluben a vaříme je nepřikryté 15 minut. Kedlubny ochutíme zbylou citronovou šťávou. Osolíme, opepříme, přidáme nasekaný kerblík a zahustíme jíškou.
Maso napíchneme na špízy. Ve velké pánvi rozehřejeme rostlinný tuk a špízy na něm ze všech stran dozlatova opečeme.
Brambory slijeme a oloupeme, nakrájíme je na plátky.
Špízy a kedlubny rozdělíme na talíře a podáváme s bramborami.
Fotky receptu Krůtí špízy s kedlubnami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!