Postup přípravy receptu Krůtí stehna na švestkách:
Kůži na krůtích stehnech nařízneme ostrým nožem na několika místech rovným řezem, osolíme je, opepříme, pokapeme olivovým olejem, přidáme 5 snítek tymiánu a necháme hodinu odležet v chladničce. Troubu rozehřejeme na 200°C. Stehna vložíme do pekáče, podlijeme trochou vody a pečeme dozlatova si 2 hodiny. Průběžně podléváme. Hotová stehna vyjmeme, zabalíme do alobalu a uchováme na teplém místě. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Švestky omyjeme, vypeckujeme a roztrhneme na poloviny. Na zbylém vypečeném tuku lehce orestujeme cibuli, poprášíme ji cukrem a krátce osmahneme, dokud nezačne karamelizovat. Zředíme ji balzamikovým octem, potom vmícháme červené víno a přilijeme trochu vody. Přihodíme švestky, odrhnutý tymián a směs dusíme asi 10 minut. Nakonec ji zjemníme zakysanou smetanou, prohřejeme a podle chuti dosoíme, případně přisladíme. Teplá upečená krůtí stehna vložíme do omáčky a podáváme s pečenými bramborami.