Postup přípravy receptu Krůtí závitky plněné nivou:
Broskve vypeckujeme a oloupeme. Půlky broskví vložíme do kastrůlku s mírně oslazenou vroucí vodou. Krátce povaříme, vyjmeme a necháme okapat. Cukrový nálev dáme stranou.
Krůtí prsa nakrájíme na 4 plátky. Lehce je rozklepeme, osolíme, opepříme a na každý medailonek položíme plátek šunky. Nivu rozmačkáme vidličkou a rozmícháme se změklým máslem. Směs rozdělíme na plátky, přidáme vždy půlky broskve a maso zabalíme.
Závitky svážeme nití. Do pekáče nalijeme olej, necháme rozehřát a zprudka ze všech stran opečeme. Pak je mírně podlijeme vodou, vložíme do trouby a pečeme při 180 °C doměkka.
Měkké závitky vyndáme. Výpek zaprášíme hladkou moukou, orestujeme, podlijeme trochou vody a povaříme. Přilijeme část cukrového nálevu, povaříme a dochutíme solí. Závitky zbavíme nití a rozkrojíme na polovinu. Rozdělíme je na talíře a podlijeme šťávou. Podáváme s brambory.