Pečlivě očištěné králičí hlavy (můžeme využít i jiné části králíka, jako např. hrudník) zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Pak sebereme pěnu, přidáme kořenovou zeleninu, cibuli, králičí játra, koření a sůl a vše uvaříme doměkka. Polévku scedíme a v čirém, lehce vroucím vývaru zavaříme krupicové noky, které připravíme následujícím způsobem:
Povolené máslo utřeme se žloutky a postupně do něj vmícháme vejce, sůl, muškátový květ a na závěr krupici. A pozor! Nezapomeňte, že máslo a vejce musí mít přibližně stejnou teplotu, aby se základ na těsto nesrazil. Těsto dáme aspoň na půl hodiny vychladit. Noky tvarujte stejně velké, aby se ty menší nerozvařily. V polévce je vaříme tak dlouho, dokud nám nevyplavou.
Polévku servírujeme s noky, obraným králičím masem a uvařenou zeleninou, nakrájenou na kostičky. Ozdobíme zelenou petrželkou.
Čtěte také článek o Kuchařské pohotovosti:
Kuchařská pohotovost zachrání vaše oslavy!