Kuřecí stehna ze spodní strany prokrojíme ke kosti, jemně osolíme a naložíme, nejlépe přes noc, do marinády z oleje, kari, skořice a pepře. Do pekáče vyskládáme oloupané, na měsíčky nakrájené hrušky a na ně marinovaná stehýnka. Vše zalijeme zbytkem marinády a rozpuštěným máslem, do kterého jsme přimíchali med a koňak. Dosolíme, přiklopíme a dáme do trouby na 160 stupňů asi na třičtvrtě hodiny. Poté pokličku sundáme a než se maso dopeče, připravíme si gratinovací směs: do rozšlehaných vajec vmícháme nastrouhaný sýr a najemno nakrájenou cibulku, opepříme a navrstvíme na kuřecí stehna, která se mezitím upekla do zlatova. Vložíme pod gril, krátce zapečeme a podáváme třeba se škubánkovými placičkami.
Rada:
Místo koňaku můžete použít rum.
Čtěte také článek o Kuchařské pohotovosti:
Kuchařská pohotovost zachrání vaše oslavy!