Postup přípravy receptu Kuře na černém pivě s jablky:
Kuře večer před přípravou dobře osolíme zvenčí i zevnitř a necháme do druhého dne rozležet. Druhý den do kuřete vložíme 1 celé kyselejší jablko, naplněné maso vložíme na pekáček a poklademe plátky másla. Zbylá jablka okrájíme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na menší kousky a vložíme do pekáčku ke kuřeti. Podlijeme trochou vody nebo kuřecího vývaru a polovinou množství černého piva, přiklopíme nebo zakryjeme alobalem. Pečeme v rozehřáté troubě zhruba jednu hodinu, pak odstraníme poklop nebo alobal, polijeme zbytkem černého piva a znovu vložíme do trouby. Odkryté pečeme za stálého podlévání výpekem ještě asi 20 minut, aby se vytvořila zlatavá kůrka. Kuře vyjmeme a rozporcujeme, výpek propasírujeme přes síto. Podáváme s vařenými brambory nebo bramborovou kaší.