Použité suroviny receptu Kuře na houbách a kedlubnách:
1 ks kuře
| 150 g máslo
| 50 g mouka
| 100 g žampióny
| 3 ks kedlubny - menší
| 350 ml vývar z hovězího bujónu
| 1 lžíce sójová omáčka
| sůl, pepř
Postup přípravy receptu Kuře na houbách a kedlubnách:
Omyté kuře rozdělíme na čtvrtky a na polovině rozehřátého másla prudce opečeme. Osolíme, opepříme a přidáme drobně pokrájené houby a kedlubny. Podlijeme vývarem z hovězího bujónu a dusíme doměkka.
Pak kuře vyjmeme a vykostíme. Do dušených kedluben vmícháme sójovou omáčku a jíšku usmaženou z mouky a zbylého másla. Vrátíme zpět prohřát vykostěné kuřecí maso a ještě chvíli provaříme.
Kuře na houbách a kedlubnách podáváme s knedlíkem.