Použité suroviny receptu Kuře s česnekem. na rozmarýnu s citrónovou šťávou:
1 kuře
| marináda
| 100 ml oleje
| 2 lžíce citr. šťávy
| 6 str. česneku
| 3 snítky rozmarýnu
| sůl a vývar
Postup přípravy receptu Kuře s česnekem. na rozmarýnu s citrónovou šťávou:
Z čerstvého rozmarýn otrháme lístečky a nahrubo je pokrájíme. Česnek nakrájíme na plátky. Rozmarýn, česnek a citronovou šťávu promícháme s nahřátým olejem a necháme asi 1 hodinu rozležet.
Kuře osolíme včetně dutiny břišní. Potřeme naloženou směsí rozmarýnu a česneku. Dbáme na to, aby česnek nebyl na povrchu kuřete, jinak by zhořkl. Takto připravené kuře vložíme do trouby a pečeme dozlatova za občasného podlévání výpekem a vývarem.
Fotky receptu Kuře s česnekem. na rozmarýnu s citrónovou šťávou: