Postup přípravy receptu Kuře s omáčkou z cukety, vína a smetany:
Kuře rozdělíme na 4 porce, které osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme na kostičky. Česnek nakrájíme na tenké plátky. Cuketu nastrouháme na hrubém struhadle. Papriku pokrájíme na proužky.
Na oleji necháme zesklovatět cibuli a česnek, přidáme porce kuřete, které ze všech stran opečeme. Potom vše přendáme do pekáčku, přidáme celý pepř, nové koření, bobkový list a nakrájenou papriku. Vše podlijeme vínem, několika lžícemi vývaru, zakryjeme poklicí a vložíme do předehřáté trouby na 180 °C. Za občasného podlévání vývarem dusíme doměkka.
Měkké maso vyjmeme a uchováme na teple. Výpek naředíme trochou vývaru, přidáme máslo, nastrouhanou cuketu a na plotýnce podusíme doměkka. Podle potřeby vše rozmixujeme, ochutíme muškátovým oříškem a zjemníme smetanou.
Porce kuřete rozdělíme na nahřáté talíře, přelijeme omáčkou a ozdobíme plátky restované cukety a kostičkami červené papriky.