Postup přípravy receptu Kuře se žampionovou nádivkou:
Kuře očistíme, opláchneme, rozkrojíme podél hřbetu, vyjmeme všechny kosti tak, aby kůže zůstala v celku. Takto připravené kuře potřeme z obou stran solí, pepřem a majoránkou. Umyté žampiony nakrájíme nadrobno a osmahneme na pánvi spolu s cibulí. Když se voda zčásti odpaří, dochutíme solí, pepřem, poprášíme moukou a ještě chviličku smažíme za stálého míchání. Vychladlé žampiony dáme na palačinky a svineme. Tyto nadívané palačinky vkládáme dovnitř kuřete podél páteře. Kuře stlačíme, omotáme silnou bavlněnou nití, v pekáčku vložíme do předehřáté trouby a pečeme. Čas od času kuře podlijeme šťávou z masa. Dozlatova upečené zbavíme niti a vychladlé kuře krájíme na plátky. Tyto vložíme opět do pekáčku na přihřejeme. Podáváme s rýží.