Použité suroviny receptu Kuře v petrželkové omáčce:
1 celé kuře
| 1/2 celeru
| 2 mrkve
| 1 petržel (kořen)
| 1 menší cibule
| 5 kuliček nového koření
| 3 kuličky pepře
| 2 bobkové listy
| sůl
| 1 kostka drůbežího vývaru (nemusí být)
| 2 lžíce másla
| 2-3 lžíce hladké mouky
| 2 menší hrsti čerstvé nebo mražené petrželové nati
Postup přípravy receptu Kuře v petrželkové omáčce:
Dáme vařit kuře jako na polévku - t.j. do většího hrnce spolu s kořením a zeleninou, ochutíme solí, můžeme přidat kostku. Kuře může být i v celku - budeme ho obírat do omáčky. Vaříme cca. hodinku do měkka. Potom v jiném hrnci uděláme máslovou jíšku, zahustíme jí vývar a krátce provaříme. Úplně nakonec vložíme zpět obrané maso z kuřete a nasekanou petrželovou nať. Já už většinou v tomto stádiu nemusím dochucovat. Podáváme nejlépe s rýží.
Velmi lehká a lahodná omáčka vhodná v letních měsících. Děti ji milují. I nám ji dělala maminka, když jsme byli malí.
Fotky receptu Kuře v petrželkové omáčce:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!