Postup přípravy receptu Kuře ve vínové omáčce:
Troubu předehřejeme na 200 °C. Maso opláchneme, osušíme a opepříme. Olej rozehřejeme na pánvi a maso na něm zprudka opečeme. Maso přendáme do pekáčku. Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme a přidáme k masu. Přilijeme vývar, vhodíme tymián a bobkový list. Pečeme v troubě 20 minut.
Vlašské ořechy nasekáme nahrubo velkým nožem. Hrozny rozpůlíme a odstraníme zrníčka. Maso vyndáme z pekáčku, osolíme, zabalíme do alobalu a udržujeme v teple. Do omáčky přidáme meruňkový džem a vaříme asi 2 minuty, přisypeme ořechy a hrozny a zahřejeme. Osolíme, opepříme. Kuřecí podáváme s omáčkou z hrozny.