Kuřecí stehenní řízky omyjeme a nakrájíme na kostky. Žampiony očistíme a pokrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Očištěné stroužky česneku prolisujeme.
V hrnci rozpustíme sádlo na kterém orestujeme cibuli, vhodíme maso a za stálého míchání na mírném ohni opékáme. Přidáme žampióny . Vmícháme červenou sladkou papriku, česnek, chilli papriku a ještě chvilku restuje. Zalijeme vodou a dusíme pod pokličkou do měkka.
Nyní přidáme 2 lžíce rajského protlaku, 2 dl vína a půl litru drůbežího vývaru. Povaříme asi 5 minut a dochutíme solí, pepřem a podle oblíbenosti majoránkou. Zdobíme petrželkou a podáváme s chlebem.
Další báječné recepty na gulášovou polévku:
Klasická gulášová polévka
Gulášová polévka z vepřového masa
Bramborová polévka gulášová
Gulášová polévka s houbami
Falešná gulášová polévka