Postup přípravy receptu Kuřecí křidélka po mexicku:
Křidýlka posypeme grilovacím ostřejším kořením. Poskládáme je do zapékací mísy a vložíme do rozpálené trouby na 180 - 200 °C. Pečeme asi 40 minut. Neobracíme je, nepodléváme, nepřidáváme žádný tuk. Jen je ke konci pečení jednou přelijeme vypečeným tukem.
Připravíme si salsy a zeleninu. Na smetanovou salsu smícháme kysanou smetanu, lžičku koření ratatouille, případně nějakého méně slaného - třeba gyros a stroužek česneku. Smetanovou salsu naředíme šlehačkou.
Na rajčatovou salsu smícháme rajčatové pyré, pálivé koření, cukr a kečup.
Rajčata, salát a okurku nakrájíme a připravíme do misek. Sáček s tortilla chipsy propícháme nožem, vložíme do mikrovlnky a na plný výkon ohříváme 30 sekund.
Zeleninu, teplé tortilla chips i křidýlka namáčíme do sals.