Postup přípravy receptu Kuřecí maso s broskvemi a čočkou:
Cibuli a zázvor pokrájíme. Bylinky posekáme. Celer, mrkev a pórek nakrájíme na kostičky. Vše spolu s kuřecím masem dáme do hrnce, zalijeme 2 litry vody, osolíme, přiklopíme pokličkou a přivedeme do varu. Vaříme asi 45 minut.
Naťový celer nakrájíme na plátky. Broskve slijeme, necháme okapat a šťávu uchováme. Plody nakrájíme na špalíčky. Pak je spolu s celerovou natí a bylinkami přidáme k základu a krátce povaříme.
Kuřecí maso vyjmeme, zbavíme kůže, pokrájíme na kousky a vrátíme zpět. Přidáme červenou čočku, šťávu z kompotu a plátky citrónu a opět asi 15 minut vaříme. Vše dochutíme pepřem, citrónovou šťávou a solí. Na sádle zpěníme lžičku kari a odstavíme.
Čočkovou směs rozdělíme na talíře, zalijeme kari omastkem a zdobíme posekanou celerovou natí a plátky citrónu.