Použité suroviny receptu Kuřecí polévka dobrá a rychlá:
2 kuřecí trupy
| po 200 g kuřecí krky
| sůl
| pepř
| asi 1,5-2 litry vody
| srdíčka
| žaludky
| játra
| kousek celeru
| kousek natě z libečku
| 2 cibule
| 2 mrkve
| 1 petržel
| 2 lžíce oleje
| koření vegeta
| petrželka
Postup přípravy receptu Kuřecí polévka dobrá a rychlá:
Omyté maso dáme do studené osolené vody s jednou cibulí a natí z libečku vařit do papiňáku asi na 25 minut. Mezitím si nastrouháme zeleninu na hrubé nudličky a cibuli nakrájíme na kostičky na rozpáleném oleji orestujeme a zalijeme přecezeným vývarem z masa. Z masa vyndáme nepotřebné kosti apod. a vrátíme do polévky. Můžeme přidat polévkové nudle, které zvlášt povaříme a propláchneme studenou vodou. Dochutíme kořením a petrželovou natí.
Do polévky ještě přidávám místo jater játrové knedlíčky (játra umixuji nebo umelu, smíchám s 1 vajíčkem, 2 stroužky utřeného česneku, osolím, opepřím a zahustím strouhankou a jemně krájenou petrželovou natí. Mokrou rukou uděláme knedlíčky a povaříme v polévce asi 5-8 minut dle velikosti).