Postup přípravy receptu Kuřecí prsa s hermelínem a zakysanou smetanou:
Kuřecí prsíčka si naklepeme jako na řízek ale nesmějí být moc tenké tak akorád, osolíme a okořeníme dle chuti (bazalka, oregáno, grilovací koření). Dno vymazaného pekáčku obložíme na tenká kolečka nakrájenou cibuli (kdo nemá rád cibuli, může nahradit pórkem), cibuli posypeme nakrájenou anglickou slaninou na kostičky a rajčaty na kolečka. Na směs naskládáme kousky masa, na maso plátky Hermelínu, celé zalijeme zakysanou smetanou (Používám 190 g zakysanou smetanu, kterou zjemním troškou mléka, aby nebyla moc hustá. Udělá při zapečení nahoře pěknou peřinku. ). Pekáček překryjeme alobalem a vložíme do vyhřáté trouby na 175 stupňů asi 1 hodinu až je maso měkké. Poté odkryjeme a necháme povrch peřinky chviličku do péct do zlatova.