Postup přípravy receptu Kuřecí prsa s hlívou na víně:
Kuřecí prsa nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Hlívu ústřičnou nakrájíme na kostky o stejné velikosti jako maso. Česnek pokrájíme na tenké nudličky. Pórek a jarní cibulku nakrájíme na špalíčky. Odměříme si bílé suché víno. Petrželovou nať jemně nasekáme.
Na oleji zprudka orestujeme kostky kuřecích prsou dorůžova. Potom maso vyjmeme a odložíme. Do výpeku přidáme cibulku, pórek a česnek, vše zprudka osmahneme a zalijeme vínem, které necháme zcela odpařit. Nyní přidáme lžíci másla a hlívu ústřičnou, špetku drceného kmínu a vše ještě minutu restujeme. Potom vložíme opečené maso, přilijeme vývar a na mírném ohni udusíme pod pokličkou doměkka.
Vydušenou šťávu zjemníme smetanou, ochutíme nasekanou petrželkou a necháme krátce přejít varem.