Vložil: | radio11 |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 32 |
|
|
Použité suroviny receptu Kuřecí prsa s klobásou, olivami, fazolemi a rýží:
400 g fazolí steril.
| hrst oliv
| 200 g rýže
| tymián
| 1/2 l drůbežího vývaru
| 50 g paprik. klobásy
| 4 kuřecí prsa
| 1 velká cibule
| sůl a pepř
Postup přípravy receptu Kuřecí prsa s klobásou, olivami, fazolemi a rýží:
Rozpálíme teflonovou pánev a prsa na ní restujeme bez tuku.
Cibuli nasekáme nahrubo. Klobásu nakrájíme na plátky. Fazole scedíme a opláchneme. K hotovému kuřecímu přidáme plátky klobásy a necháme z nich pustit tuk. Pak maso a klobásu vyjmeme, uložíme do tepla a na výpeku osmažíme cibuli. Asi po třech minutách do cibule přidáme rýži, kterou stále mícháme. Když začne rýže lehce sklovatět, přidáme zpátky kuře s klobásou, zalijeme vše vývarem, přidáme fazole, olivy, tymián a směs osolíme a opepříme podle chuti.
Pánev přiklopíme poklicí, snížíme teplotu a vše vaříme asi 15 minut. Kuře musí být křehké a rýže dovařená. K pokrmu není nutná žádná příloha.
Fotky receptu Kuřecí prsa s klobásou, olivami, fazolemi a rýží:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!