Použité suroviny receptu Kuřecí prsíčka s hroznovým vínem:
3 plátky kuřecích prsíček
| 50 ml bílého vína
| 500 g hroznového vína bez pecek
| sójová omáčka
| 1 lžička másla
| 1 lžíce cukru
| 3 plátky angl. slaniny
| 100 ml vývaru
| sůl a pepř
| mletý zázvor
| olej
Postup přípravy receptu Kuřecí prsíčka s hroznovým vínem:
Na každém plátku prsíček z jedné strany ostrým nožem nařízneme nepříliš hluboké zářezy. Jednu lžíci olivového oleje promícháme s mletým zázvorem a bílým pepřem. Tímto ochuceným olejem kuřecí prsa potřeme a necháme 15 minut odležet v chladu.
Sýr niva rozdělíme na 3 menší kousky. Hroznové víno omyjeme a kuličky oddělíme od stonků. Pokud nemáme drobné hroznové víno bez pecek, musíme kuličky rozkrojit a vypeckovat.
V rendlíku necháme zkaramelizovat cukr. Potom přilijeme bílé víno, kuřecí vývar a za stálého míchání přidáme hrozny. Zvolna povaříme asi 10 minut, zjemníme máslem a odstavíme z tepla.
Maso zprudka opečeme z obou stran na malém množství oleje. Přendáme je do zapékací mísy, poklademe sýrem niva, plátkem slaniny a zakapeme sójovou omáčkou. Zapékáme v předtopené troubě asi 10 minut.
Po upečení maso přendáme na teplé talíře, obložíme teplým hroznovým vínem s omáčkou a podáváme s americkými bramborami.
Fotky receptu Kuřecí prsíčka s hroznovým vínem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!