Vložil: | saskijka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Kuřecí prsíčka se slaninou a fazolkami:
4 porce kuřecích prsou
| 4 plátky goudy
| 400 g fazolových lusků
| 1 lžička vegety
| 6 str. česneku
| 4 plátky angl. slaniny
| omáčka
| 200 ml studené vody
| 1 lžička cukru
| 2 lžičky solamylu
| chilli
| 3 lžičky sojové omáčky
| sůl
| olej
Postup přípravy receptu Kuřecí prsíčka se slaninou a fazolkami:
Konce fazolových lusků odkrojíme. Česnek nakrájíme na tenké plátky.
V hrnečku rozmícháme solamyl se studenou vodou, chilli omáčkou, cukrem a sójovou omáčkou.
Fazolové lusky osmažíme zprudka na rozpáleném oleji. Ke konci smažení přidáme i česnek pokrájený na plátky. Necháme ho krátce osmahnout a pak k fazolkám přilijeme připravenou omáčku ze solamylu a chilli. Mícháme a prohříváme, do zhoustnutí omáčky. Přisolíme.
Kuřecí prsa zlehka naklepeme, okořeníme a z obou stran osmažíme dozlatova. Z omáčky vyjmeme několik fazolových lusků. Lusky zabalíme do anglické slaniny, položíme na kuřecí maso a překryjeme plátkem sýra. Maso pak ještě chvíli na pánvi prohříváme, dokud se sýr neroztaví.
Podáváme je s rýží.
Fotky receptu Kuřecí prsíčka se slaninou a fazolkami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!